LiveZilla Live Help
LiveZilla Live Help

ÖRTMENİMİN NOTLARI 9- ANNE VE BABA OLMAK ÜZERİNE

Bu hafta sizlere yakın zamanda izlemiş olduğum bir filmden bahsetmek isterim. Filmin adı “Timothy Green’in Sıra Dışı Hikâyesi” 

Ara sıra çok iyi bildiğimiz bazı şeyler o kadar sıradanlaşır ki dikkat etmeyi unutuveririz. Büyümek de bunlardan biridir.  Bir zamanlar bizlerde ailemizin küçük çocuklarıydık. Ne zaman bu kadar değiştik ve nasıl oldu da anne baba olmayı öğrendik? İşte bu sıcacık film tam da bunun üzerine yani anne baba olmayı nasıl öğrendiğimiz, çocuklarımız için korkularımız, sevinçlerimiz, gururlanışlarımız, onlar için en iyisini isterken gözden kaçırabileceklerimiz… İzlerken sizlere de çok tanıdık geleceğinden eminim.

Green Ailesi çocuk sahibi olamayacaklarını öğrendikleri akşam bu düşünceyi kabullenmek için “Eğer bir çocuğumuz olsaydı nasıl bir çocuk olurdu?” sorusundan yola çıkıp bir oyun oynuyorlar. İstedikleri tüm özellikleri yazıp gömüyorlar, işin ilginç tarafı ise o akşam istedikleri özelliklere sahip çocuk evlerine geliyor artık onlar da birer anne baba ve kendi çizdikleri özellikteki çocuğa sahiplerdi. Peki, bu her şeyin yolunda gitmesi için yeterli miydi? Timothy adındaki bu çocuğun Green ailesinden öğrendikleri ve onlara öğrettiklerini konu alan bu filmi ailece izlemenizi tavsiye ederim.

 

Öğrendiklerimiz ve öğrettiklerimiz üzerine belki unutmuş olabileceğiniz birkaç öneri sizlere;

* Hayal kurmanın ne kadar eğlenceli, ne kadar hedefe yaklaştırıcı olduğunu öğretin çocuklarınıza... Beraber ve ayrı ayrı hayaller kurun ve kendi hayallerinizden bahsederek başlayın mesela.

* Doğaya götürün onları ve doğadan keyif almasını öğretin. Arıların bizleri sokmasından çok nasıl bal yaptıklarını anlatın. Ve toprakla uğraşmanın keyfini tatması için onlara fırsat verin.

* Şartlar çok zor olsa dahi yalan söylememeyi öğretin. Bunu yalanlarına büyük tepkiler vermeyerek, doğru örnek olarak başarın. Korktuğu için değil, benimsediği için yalan söylemeyen bireyler olmalarını eminim siz de tercih edersiniz.

* Gidilen yerlerin zamanla bıkkınlık verebileceğini, her şeyi tüketebileceğini, tüketemeyeceği tek şeyin bilgi olduğunu öğretin onlara. Kitaplara bağlı ne kadar farklı hayat olduğunu hikayelerle öğretin, bilmediği ne kadar çok şey olduğunu, kaç farklı yaşam, kaç nesil, kaç dil, kaç farklı düşünce, kaç farklı ülke olduğunu merak etmesini sağlayın. Evin birçok yerine kitap bırakarak göz önünde olmasını sağlayın öncelikle ve sizin okumaktan keyif aldığınıza şahit olduğundan emin olun.

* Kıskanmamayı ve takdir etmeyi öğretin onlara. Başarının ne güzel bir duygu olduğunu, zaman zaman kaybetmenin ise tecrübe kazanmak için gerekli olduğunu bilmelerini sağlayın.

* Küçük, belki basit şeylerden tat almayı öğretin onlara. Çay içmenin nasıl mutluluk verdiğinden bahsedin mesela sizlere…

* En yoğun zamanlarda bile kendisine vakit ayırması gerektiğini öğretin. Zamanın ne kadar kıymetli olduğunu ve kendisinin ne kadar değerli olduğunu görmesini sağlayın.

* Sizlerse büyük kahkahalar atmayı öğrenin onlardan. Küçük şeylere nasıl çok gülebildiklerini, hatalarını anladıklarında üzülmek yerine nasıl gülümseyebildiklerini anlamaya çalışın. Hatta sorun çocuklarınıza, tebrik edin bu davranışlarını.

* İstediklerinizi elde edebilmek için ne kadar inatçı olmanız gerektiğini gözlemleyin, hedefleriniz için çaba, enerji ve zaman ayırabilmeyi onları izleyerek hatırlayın.

* Duygularını göstermenin birçok yolu vardır. Büyüdükçe gelişen savunma mekanizmalarımızla bunları göstermeye korkar oluyoruz. Çocuklar birçok şekilde gösterir sevgilerini, inceleyin ve sizde denemekten çekinmeyin.

Daha öğrenecekleri çok şey var tıpkı bizler gibi…  

Yorumlar
Yorumunuzu bırakın
Adınız
E-Mail
Yorum metini:
captcha

Yukarıdaki kodu girin:

Kayıtlanılmadı
Oluşturulma zamanı: 4.3.2015 08:40
Bir sinema sever olarak en yakın zamanda izlemeyi düşünüyorum güzel bir filme benziyor
Kayıtlanılmadı
Oluşturulma zamanı: 5.3.2015 13:02
halkımız için güzel bir site başarılar dilerim
Kayıtlanılmadı
Oluşturulma zamanı: 21.3.2015 09:11
Dediğiniz flimi bende izledim Çok tatlı, içten, samimi, tam bir aile filmi. Film biterken insanın içi burkuluyor ama ufak bir tebessümle bitiriyorsun filmi.
Çocuklara eğitim vermek çok öenmli dediklerinizin bir kısmını bile yapsak gelecekleri için yatırımolur
Dilerseniz Satın aldığınız Filmlerin Son halini Animagift Ofis'te misafirimiz olup, seyredebilirsiniz.
"www.animagift.com' da yayınlanan tüm hikayelerin kullanım hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz."

En Son Görüntülenenler | Ürün Karşılaştırma | Site Haritası | Kargo & İade | Gizlilik Bildirisi | Kullanım Şartları