LiveZilla Live Help
LiveZilla Live Help

BİZE OYUN GEREK :)

              En son kaç yaşına kadar oyun oynamıştınız? En sevdiğiniz oyun hangisiydi? Peki şimdiki hayatınızla en sevdiğiniz oyun arasında bir bağlantı bulabilir misiniz? Bence çok fazla benzerlik bulacaksınız dikkatli incelerseniz.

Şimdiki zamandan baktığımızdan bizler için oyun sadece eğlencedir. Ancak çocuklar için sağlıklı beslenme, uyku, bakım ne kadar önemliyse aslında oyunda bir o kadar değerlidir. Oyun çocuğunuzun hayata hazırlandığı alandır aslında. 

Çocuğunuz doğduğu günden beri çeşitli nesnelerle bir oyun içinde ilgilenmektedir.  O bunu yaparken çocuğunuzun hayatında neler mi değişir?

  • Öncelikle motor kaslarının gelişimine yardım eder oyun. Bir nesneyi tutmak bırakmak, sıkmak,  dişlemek, döndürmek gibi faaliyetler çocuğunuzun kaslarının kuvvetlenmesini ve onlara nasıl hakim olmayı öğrenmesini sağlar.
  • Fazla enerjisini boşaltarak daha sakin bir kişilik geliştirmesine faydası vardır. Anaokuluna gelen velilerimden bazıları bunu fark etmiş 'Bugün çok oyun oyna' diyerek çocuğunu okula bırakanlar vardı. Çünkü enerjisini boşaltamayan çocuk evde daha agresif oluyordu.

 

  •              Oyun hayal gücünü geliştirir. Oyun sırasında çocuk istediği yerde istediği kişi olabilir.  Neler başarabileceğine oyunda inancı artar. Çünkü kimi zaman süper güçlü bir kahramandır. Kimi zaman at binmeye gider.  Kiminde bir annedir.  Yeni nesneler üretir kimi zaman yap-bozlardan kalanını kafasından tamamlar. Hayal gücü kuvvetli bireylerin yaratıcılık gücü kuvvetli olacaktır.
  •              Çocuğunuz sosyal rolleri de oyun içinde öğrenir. Evcilik, doktorculuk, öğretmencilik... Bunlar hem toplumsal kuralları öğretir hem de çocuğunuzun kendini tanımasına fırsat verir.
  •       Oyun aynı zamanda çocuğunuzun dil gelişimini geliştirir. Çocuk oyun içinde ses tonuna, vurgularına dikkat eder çünkü. Hatta konuşması gecikmiş çocukların okula başladıklarında hızlı bir şeklide kelime tekrarları yaptıkları, oyuna dahil olabilmek için arkadaşlarıyla iletişime geçmeye çalıştıkları görülür. Bu sebeple oyun dili kullanmaya teşvik edicidir.
  •        Çocuklar oyunla öğrenirler. Kimi zaman renkleri, kimi zaman şekilleri, sayıları... Bana kalırsa oyun ile öğrendikleri şeyler üstelik çokta kalıcıdır. Sizde evinizde deneyebilirsiniz. Öğretmek istediğiniz şeyleri oyun içinde verebilirsiniz çocuğunuza. Oyun hamurlarından şekiller yapabillir. Bu şekillerin isimlerini şarkı haline getirebilirsiniz. Bunları yaparken çocuğunuz hem eğlenecek hem de öğrenecektir. Tabi sizde :)
  •        Oyun problem çözme becerisini de geliştirmektedir. En basitinden masa yoksa bir kutuyu masa olarak kullanır çocuk. Hem problemi çözmüş hem de çok yönlü düşünme yetisini geliştirmiş olur. Sizde onunla –mış gibi oyunlar oynayabilirsiniz mesela bu kalem aslında oklavayMIŞ. Sen aslında öğretmenMişsin sınıfta ne yapardın gibi...
  •        Çocuğunuz oyun sırasında işbirliği kurmayı ve paylaşmayı öğrenir.  Büyüklerle oyunlarda genellikle büyükler daha vericidir. O yüzden bu konuda kazanımları kendi yaşıtlarıyla daha iyi öğrendiğini söylemek mümkündür.

           İşte tam da bu sebeplerden çocuğunuza evde oyun alanları yaratın. Ve onunla oynamayı ihmal etmeyin. Oyun sırasında çocuğunuz hakkında öğreneceğiniz çok şey olduğuna eminim. Sizinle oyun sırasında paylaştıkları ise ilişkinizi çok daha kuvvetli yapacaktır.

 

                                                                                              Bol oyunlu keyifli günler...

Yorumlar
Yorumunuzu bırakın
Adınız
E-Mail
Yorum metini:
captcha

Yukarıdaki kodu girin:

Kayıtlanılmadı
Oluşturulma zamanı: 9.3.2015 10:17
Şimdiki çocuklar şanslımı değilmi bilemiyorum bizim zamanımızda çocuklar dışarda oynardı şimdikiler ise online takılıyorlar çocuklar çocukluğunu yaşayamıyorlar bence
Dilerseniz Satın aldığınız Filmlerin Son halini Animagift Ofis'te misafirimiz olup, seyredebilirsiniz.
"www.animagift.com' da yayınlanan tüm hikayelerin kullanım hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz."

En Son Görüntülenenler | Ürün Karşılaştırma | Site Haritası | Kargo & İade | Gizlilik Bildirisi | Kullanım Şartları