LiveZilla Live Help
LiveZilla Live Help

SEVGİLİ KİTAPLAR

                    Toplumumuzda daha çok okul dönemlerinde ders çalışmakta kullanılır kitaplar. Okul dönemine kadar kitapla tanışmamış çocuk, kitabı sadece ders çalışmak için kullanmaya başlar ve zorlandığı zaman kitaba karşı koşullanır. 

                   Peki, kitap okumaya başlamanın yaşı kaçtır sizce? Doğru zaman yok aslında bence. Bebeğiniz bile kitaptan keyif alabilir. Hatta bunu en başından yapmak, bence kitap sevgisi kazandırmanın en iyi yoludur. Daha 4-5 aylıkken bile ona göstereceğiniz resimli sesli kitapların ilgisini çekeceğine eminim. Artık her yaş gurubu için kitaplara kolaylıkla ulaşmanız da mümkün.

                   Kitapları hayatınızın her alanında kullanabilirsiniz. Kitapçılarda en son, çocuklar için banyo kitapları gördüm. Bu kitaplar suda yüzebiliyor.  Bence bebeğinizin banyo saatlerini eğlenceli hale getirebilecek güzel bir fikir bu. Bunun dışında yemek kitapları, oyun kitapları, uyku kitapları gibi pek çok çeşidi, küçük yaşta ona tanıtmanız önemli.  Hayatının bir parçası haline gelen kitaplardan ileriki yaşlarında da vazgeçemeyeceğine inanıyorum.

                  Tabi unutmayalım ki çocuklarımız ne görürlerse onu yapıyorlar. Siz onların ilk modelisiniz. Bu yüzden kitap sevgisi  kazandırabilmek için, öncelikle çocuğunuzun, sizin de kitap okuma alışkanlığınız olduğunu bilmesi sizi gözlemlemesi gerekir. Onun görebileceği yerlerde kitap okuyabilir, okuduğunuz şeye (onun için de uygun olduğunu düşünüyorsanız), çocuğunuzu da dahil edebilirsiniz. Hiçbirini yapamıyorsanız da evin çeşitli yerlerine kitaplar koyabilir,  arada alıp birkaç sayfa beraber okuyabilirsiniz.

                 

4-5 yaşındaki çocuklarınız için ise farklı bir aktivite önerim var size. Bırakın bu defa çocuğunuz size okusun kitabını. Resimlerine bakarak anlatmaya çalışmasını isteyebilirsiniz ondan kitabını. Bu şekilde hem onun kendini ifade etme yeteneğini geliştirecek, hem de onun geçirdiği gün ile ilgili ipuçları edinebileceksiniz. Mesela  o gün ona istediği oyuncağı almamışsınızdır, üzgün bir tavşan varsa kitapta “ Babası bugün ona istediği oyuncağı almadığı için bu tavşan üzgünmüş.” diyebilir. Hikayesini bitirdikten sonra bu konuyla ilgili çocuğunuzla sohbet edebilir ve onu rahatlatabilirsiniz.

                                                                       Bol okumalı, keyifli günler dilerim...

Haftaya görüşmek üzere.

Yorumlar
Yorumunuzu bırakın
Adınız
E-Mail
Yorum metini:
captcha

Yukarıdaki kodu girin:

Dilerseniz Satın aldığınız Filmlerin Son halini Animagift Ofis'te misafirimiz olup, seyredebilirsiniz.
"www.animagift.com' da yayınlanan tüm hikayelerin kullanım hakkı saklıdır. İzinsiz kullanılamaz."

En Son Görüntülenenler | Ürün Karşılaştırma | Site Haritası | Kargo & İade | Gizlilik Bildirisi | Kullanım Şartları